Megosztás:
|
wellness szálloda

Egri szállodák: Egerszallodak .hu

„Be kell Egerbe mennem! Mert ennyi édes vonzerőnek Szívem nem állhat ellen” írta Petőfi Sándor is az „Eger mellett” című versében.

Egri szállodák keresése:

Loading

Eger fürdői

TÖRÖK FÜRDŐ

2009. őszétől várja vendégeit ismét az északi régióban egyedülálló, nemzetközi szinten is ritka számba menő, felújított Törökfürdő Eger városában. Az épületben nem csak medencék (ilidzsa), hanem a török fürdőzést idéző hamam (masszázs, gőz, leöntő fürdő) is található. Emellett a kávézó, a masszázsok és az esztétikai elemekkel és hangulatos megvilágítással kialakított pihenő részek tovább erősítik a törökös hangulatot. A Törökfürdő, egyediségét a török hangulatú, relaxációt nyújtó fürdőzés és masszázs jelenti. A vendégek számára a török hangulatot tovább erősíti k a török kor hangulatát idéző az építészeti kialakítások. Nyáron egy közlekedőn keresztül lehetőség van az Egri Strand- és Termálfürdő területére való kijárásra is, így növelve a Törökfürdő befogadóképességét.

Eger fürdői - Egerszallodak .hu

A Törökfürdőt a jelen épületben Eger várost megszálló törökök építették 1610 és 1617 között. A rekonstrukció megőrizte a muzulmán fürdőkultusz és építészet hagyományait. A törökfürdő ma modern balneoterápiás centrum. A kezelések (komplex fürdőterápia, változatos elektroterápiák, gyógytorna- és masszázs) orvosi javaslatra, gyógytornászok és gyógymasszőrök közreműködésével történnek.

A Törökfürdő fő szolgáltatásai:

- különböző hőfokú medencék
- gyógymasszázs, török és vizes masszázs
- gőzfürdő és szauna, hideg merülő fürdő
- esztétikusan kialakított hangulatos pihenőhelyek
- relaxációs helyiségekben hang és fényterápia
- orvosi szoba, tangentor- kezelés, Caracalla kád
- kávézó

A Törökfürdőben nem csak szórakozási és kikapcsolódási, hanem gyógyászati szolgáltatásokat is igénybe vehetnek az ide látogatók.


EGRI STRAND ÉS TERMÁLFÜRDŐ

Az Egri termálfürdő 1932-ben nyitotta meg kapuit, a XVI. században épült Török Fürdő mellett a város központjában. Az 5.3 hektárnyi területen több gyógy-és élménymedence, valamint különböző vízi rekreációs lehetőségek várják a pihenni vagy gyógyulni vágyókat. Eger Európa szerte híres gyógyvizes fürdőjéről, jelentőségét már a török időkben felismerték. Mind a hét medencét a környéken fakadó melegvizű források táplálják. Legutóbbi, 2002-ben befejezett felújítása és modernizációja óta az Egri Termálfürdő Magyarország egyik leglátogatottabb gyógy- és termálturisztikai központja.

Eger fürdői - Egerszallodak .hu

Európai szinten is unikumnak számít az 1936-ban épült 1-es számú medencéje, melynek aljáról a radont is tartalmazó gyógyforrás természetes kavicsrétegen át tör fel. A 28 okos, enyhén radioaktív gyógyvíz fájdalomcsillapító hatású, valamint alkalmazása belső elválasztású mirigyek és az emésztés működését is javítja. A másik, 47 fokos kénes, kalcium hidrogén-karbonátos gyógyvíz, elsősorban a reumás betegségek kezeléséhez ajánlott.

A fürdőbena következő medencék állnak alátogatól rendelkezésére:

- Dögönyöző medence
- Gyermek vízivár
- Úszómedence
- Nagymedence
- Fedett-nyitott élménymedence
- Gyermekmedence